Thursday, March 19, 2009

Lawatan Sambil Belajar & Shopping (Part 2)

Hehe... Kelas yg bakal dihadiri ni start pukul 10am. My sis awal2 lg dh siap breakfast (adik mithali tol... heheh). Hari ni kna drive sndri... Adoooiii. Dh le lama dh xlalu ikut federal. Zaman matrik kt PTPL dh dkt nk 9thn berlalu. huhu. Skang ni selalu gna kesas jek. Ok berbalik pada cerita, my sis n bro-in-law dh siap bg direction... Jd dgn yakinnya drive le gna kesas. tp ketaq jugak le nk bawak kete. selalu bwk wira & saga jek. tp arini bwk perdana... mak aii sikit punya besar. nk membelok & parking pn kna berhati2...

Setelah silap jalan... my sis suruh gna jln imbi... tp me dh trus plak. erkk.. then boleh pulak silap masuk jln. siap 2kali salah jln. tau2 dh dkt skolah alam shah yg lama tu. haih... then salah lagik. pergi masuk exit pandan jaya.. patut kna exit maluri... setelah sesat xhengat smpi jugak le ke destinasi... kelas apekah hari ini???

KELAS FONDANT & SUGAR BOX
by
MIS'S CREATIVE CAKE

1st time jumpa Kak Mis... alahai ayu nye@love... siap pakai long skirt. kalau linda ler. mesti pki seluar, siap sinsing ke lutut lagik. baru senang ku bersilat @tendanghaha. Mmg best class ni. Byk belajar ngan Kak Mis. Start from membancuh (betul ke penggunaan istilah ni) fondant smpi ke deco. Tp biasa la linda kn... mmg lembab wt keje. Tgk Kak Mis buat, sikit punya cekap. Kagum betul.

Utk kelas hari ini buat design Minnie Mouse. Gambar yg diberi hanyalah Minnie. yg lain tu dihias ikut kreativiti sendiri. Sbb tu lah punya byk yg Linda tokok kt situ. Rerama ada, siput ada, kelawar pn ada. hehe... Owh lupa nk cerita. Masa kelas ni ada lg 4 rakan yg join class Kak Mis (Kak Ina, Kak Nisa, Kak Raudha & Linda). Semua ni dtg dr seluruh pelosok tanah air semata-mata nk belajar dgn Kak Mis yg famous amos ni. Kalau nk tgk hasil kerja kami boleh tgk kt sini.

Alhamdulillah Linda berjaya juga siapkan task yg diberi. Kelas sampai pukul 7mlm. Kena siapkan dulu baru boleh balik. Linda habis je class trus blk Shah Alam coz semua brg still dirumah adik. Smpi je Brunsfield trus siap nk blk (mujur dh kemas beg sblm pr class). By 8.30pm kami dh bertolak ke KL Sentral. Sempat beli Mc'D & trus naik train jam 9.45mlm. Selesa betul rasanya naik train. Tempat duduk pn luas. Perjalanan 3jam. By 12.45am kami dh tiba di Stesen Keretapi Ipoh...

Linda ucapkan terima kasih bebyk pada Kak Mis & family. Insyaallah Linda akan guna ilmu yg diberi sebaik mungkin. Buat sesiap yg nak tengok hasil kerja tangan Kak Mis boleh lawat MissCreativeCake fotopages atau blog.

My Sugar Box & Fondant


Close-up: Nampak tak siput tu? hehe
Gmbr sugarbox xde coz smpi je rumah semua dh tergolek2


Kak Mis (MissCreativeCake) & Linda (LittleGemz)

4 comments:

kamalina a.k.a aimi said...

linda pun pegi kelas kak mis yaa...kak mis ni lawa kan orgnya?? pastu cekap & pantas lak buat smeua tu..kagum betul dgn dia..

Linda Hussin said...

Kak Aimi: betul la Kak Aimi. Kak Mis tu mmg cekap xingat lah... Sekejap je dia buat keje... Cekap... heheh

NIMI♥ Co. said...

keciknyer k.linda..
chumel

Linda Hussin said...

NIMI♥ Co.: hehe. saya rendah je org nye. cukup2 5" (xlepas ni kalu nk naik go-kart kt genting. haha). tp saya boolat lah. tgh berusaha nk jd slim (boleh ke? hehehe)