Wednesday, November 4, 2009

WJP4455

Salam

Linda nak tanya pada pengunjung disini, anda ada kenalan/ keluarga/ sahabat yg drive kereta Honda yg bernombor plate WJP4455? Kalau ada minta dia hubungi saya ye. Sbb apa? Sbb dia langgar kereta adik saya & terus cabut lari. Ni details kejadian ye:

Tarikh: 04/11/2009
Masa: 08.00++am
Pemandu: Wanita bertudung
Kereta: WJP4455 (Honda warna hitam)
Tempat: Roundbout yg dekat Stadium Shah Alam. Dia yg di lorong paling dalam pancung trus adik saya yg ada di lorong tengah. Mujur adik saya dan baby nye selamat (baby dok dlm car seat). Kalau jadi apa2 saya rasa saya yg pancung driver tu. hihihi. Tp paling kesal, pemandu wanita tu boleh cabut lari. Tak sangka wanita pn boleh buat mcm ni. Ingatkan lelaki je ada perangai mcm ni =D

Komen:
1. Semua org pun nk cepat tapi jgn smpi membahayakan org lain. Bg saya, pandu perlahan takpe, janji cekap (terutama wanita). Cekap tak bermakna anda terrer mencilok. Anda boleh bawa perlahan tp dok kt lane tepi sudah lah.
2. Kalau anda dh langgar kereta org, berhenti lah. Anda perlu bertanggungjawab. Tengok keadaan org & kereta yg awak langgar. Bkn cabut lari. Cuba bayangkan kejadiaan yg sama berlaku pada anda/ ibubapa/ anak/ keluarga. Apa perasaan anda? Saya pernah terlanggar kereta masa keluar parking. Owner nye tiada tp saya tunggu smpi owner tu dtg. Sbb saya yg salah & perlu bertanggungjawab. Kalau benda kecik mcm ni pun ada tak boleh nk buat mcm mana anda nk ajar anak anda? Layak kah anda? Tak malukah pada diri sendiri? Mcm ketam ajar anaknya berjalan pulak kan kan?
3. Malas nk komen dh. Oittt Cik Wanita WJP4455, cpt le bayo. Takkan nk suruh kami check alamat awak kt JPJ kot? Wawawaaw....

Huh, letih dengar saya membebel? hihi... Linda kalu dpt ckp mmg non-stop ok. Jadi, lepas ni kalu keluar office/ rumah tgk2 ye nombor plate WJP4454 ye. Suruh dia contact kami. Sendiri buat, sendiri tanggung lah.

Akhir kata, maaf ye kalau kata-kata ni menyinggung perasaan ada secara langsung atau tidak langsung. Ni sekadar luahan perasaaan Linda je. Nk abaikan pn boleh. hihihi....

TQ sbb sudi membaca celoteh Linda ye ^___^

7 comments:

mai a.k.a ibu leya said...

kuong ajor betui org tu k.linda.. sib baik adik akak n bby slamat.. ish, org x btamadun sngguh.. at least benti la tepi nengok ape jadi.. ishh manusia2..

sori k.linda ter'EMO' sat.. :)

jihan said...

simpati ngan kejadian tu...tapi memang minah tu sewel le...agaknya dia takut nak berhenti sebab takut kena belasah kot...tak waras agaknya..tak kan kita nak belasah dia pulak, kalau belasah kita pulak yang salah...hantu betul...esok-esok dia pulak kena macam mana dia buat kat adik linda tu baru dia tau....sekarang ni Allah bayar cash...

Fatul Akrul Ramli said...

buat report polis jela.. mesti kena punya..

iNtAn aIzaN said...

erm, mmg kureng betul org tue
ksian adik Linda
Ezan dulu pun mcm kena jugak dulu
Ezan kejar budak tue
perempuan jugak

bile kite dpt potong die
setelah 10 minit yer kejar die)
die boleh bg alasan tak perasan
kurang ajr betul lah

so cr yg paling senang
buat jer report polis
give them the plate number
if dlm ms seminggu budak perempuan tue tak wat report polis
polis akan hntar surat kat die
based on plate number

suruh jer adik linda wat report polis k

Ms J said...

darling, dah buat repot?pls do it quick!!!!!!!!!!!!!!!

a.z.n.e.e said...

make sure ade report.. boleh cek kat balai polis...

kalo dia xbuat, biar padan muke dia kena tangkap!

Linda Hussin said...

Thanks kengkawan diatas keprihatinan anda. Tp my brother-in-law sgt cook. Dia ckp tak payah nk report polis. Siap ckp org KL mmg mcm tu. Mcm mana kita berhati2 pun, kalu nk kena tu kena jugak. Diaorg pn dh boring dgn driver2 kt KL sbb semuanye bwk kete mcm hampeh (segelintir sahaja). hihihi